Syfte med dränering i Stockholm

Om du är nybliven husägare i Stockholm bör du lära dig om dränering. Många husägare behöver någon gång dränera sitt hus och då är det viktigt att du har koll på hur det går till. Även om husdränering kräver hjälp av erfarna hantverkare vinner du på att vara lite påläst kring dränering när du ska anlita hantverkare.

Syftet med att dränera

Det är bra att du förstår varför det är viktigt att utföra husdränering med jämna mellanrum, då det annars är lätt hänt att strunta i det. Syftet med dränering är kort och gott att leda bort vatten från husgrunden. Runt och under ditt hus finns det jord och vatten som är en ständig påfrestning för din husgrund. Stuprännors syfte är att leda bort regnvatten för att minimera denna påfrestning, men fortfarande kan stora mängder fukt trycka på husgrunden. Syftet med Originell dränering stockholm är att skydda din husgrund mot fuktskador. För att göra detta ersätter man den fuktiga jorden runt husgrunden med exempelvis grus, då detta material inte håller vatten lika bra, då det lättare rinner undan. Det går även att använda platonmatta, stenkista, rörledningar till vattenledningar eller rännsten, varav alla är olika metoder för dränering. Om du behöver dränera ditt hus i Stockholm får du välja den metod som bäst passar dina förutsättningar så som ditt hus och din omkringliggande mark. Ta hjälp av ett företag inom dränering i Stockholm för att säkerställa att arbetet går rätt till.

Metoder för dränering i Stockholm

Dräneringsrör kan användas för att läggas runt huset och föra bort vattnet från husgrunden till en avsedd dräneringsbrunn. En annan vanlig metod är platonmatta, vilket innebär att en matta av ”knappar” sätts mot källarväggen med ett mellanrum – vilket skapar ett mellanrum där fukten kan torka. En tredje metod för dränering i Stockholm är Isodrän, vilket är en skiva av plastkulor. Skivan har bra dräneringsförmåga och är motståndskraftig mot fukt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *