Undvik komplikationer med flyttfirma Täby

När du ska anlita en flyttfirma i Täby är det viktigt att hålla koll på vad som gäller för att inte råka illa ut. Det finns nämligen vissa krav som branschen ställer på de verksamma flyttfirmorna. Trots det finns det vissa företag som struntar i dessa krav och kan försöka lura in sina kunder i ogynnsamma avtal.

Avtal på plats eller distans

Tänk efter noga och länge innan du skriver på ett avtal med din flyttfirma i Täby. Bäst är det att skriva på ett avtal på plats tillsammans med flyttfirman då du kan ställa alla dina eventuella frågor på en gång. Du har dock ett skydd från Distansköpslagen om du skriver avtal på distans. Denna lag gäller alla avtal som sker mellan kund och flyttfirmor genom telefon, chatt och mail. Regleringen innebär att avtalet som skrivs på måste innehålla vissa delar. Avtalet med din Professionell flyttfirma täby måste innehålla kontaktuppgifter, organisationsnummer, eventuell ångerrätt, pris, betalning och hur tvister ska lösas. Ta god tid på dig att läsa igenom ditt avtal och fråga din flyttfirma om något är oklart. Självklart kan det även vara en bra idé att ta in juridisk hjälp om du så önskar, men det brukar inte behövas om du har att göra med ett seriöst företag.

Ska flyttfirma Täby erbjuda ångerrätt?

Saker och ting kan förändras och planerna kan falla igenom. Därför är det viktigt att du håller koll på hur ångerrätten fungerar och när den kan vara användbar. Generellt sätt är flytthjälp i Täby en transporttjänst vilket innebär att det inte finns någon ångerrätt. Enligt distansköpslagen är det dock 14 dagars ångerrätt som är standard. Om du bokar magasinering kan ångerrätt gälla. Utöver dessa standardregler kan olika flyttfirmor arbeta på olika sätt. Kontrollera därför exakt vad som gäller med din flyttfirma i Täby innan du skriver på ett avtal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *