Huvudtyper av elektriker i Södertälje

Om du någonsin anlitat en elektriker i Södertälje eller har viss kunskap inom yrket har du säkerligen märkt att det finns olika inriktningar inom elektrikeryrket. Om du behöver anlita en elektriker i Södertälje kan du behöva anlita olika typer av elektriker beroende på vad för service du efterfrågar. Det finns även elektriker med olika behörighet, vilket är oerhört viktigt att hålla koll på så du anlitar en elektriker med rätt kompetens.

Olika typer av elektriker Södertälje

Om du någonsin anlitat en Uppseendeväckande elektriker södertälje är chansen stor att du anlitat en installationselektriker, eftersom det är den vanligaste sortens elektriker i Sverige. Installationselektriker arbetar med att installera el i kontor, bostäder samt på industrier och nybyggen. Serviceelektriker arbetar till skillnad från installationselektriker med att felsöka och reparera elsystem. Om du ringer felsökning vid ett strömavbrott är det ofta en serviceelektriker du får hjälp av. Serviceelektriker arbetar på skolor, industrier, offentliga inrättningar och privatbostäder. Industrielektriker är en sorts elektriker som primärt arbetar inom industrin. Arbetar handlar ofta om att åtgärda elektriska fel i olika maskiner. Yrket kräver kunskap kring programmerbara styrsystem samt hur olika industriprocesser fungerar. Industrielektrikerns arbete handlar därmed mer om datakunskap och programmering än andra sorters elektriker. Svagströmelektriker arbetar med svagström vilket bland annat handlar om data. Mycket av arbetet är inriktat på larm- och telefoni.

Bokstavssystem för behörighet

Om du ska anlita en elektriker i Södertälje bör du kontrollera att rätt behörighet är på plats. Bostadssystemet för behörighet inom elektrikeryrket går från AB till BB3. AB är en förkortning för ”Allmän behörighet” och innebär att man får arbeta med alla sorters elarbeten BB3 är en något mer begränsad behörighet vilket innebär att behörigheten bedöms från fall till fall. Se till att anlita en elektriker i Södertälje som arbetar under eller innehar rätt behörighet utifrån vad du behöver hjälp med för att få kvalificerad service.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *